Keresés

Életképek

ptyi kutya megmentse.jpg

Névnap

2019. július 21. vasárnap
Dániel, Daniella
05:12 20:42

Holnap
Magdolna, Magda
napja lesz.

 

Intézményünk Nagyigmánd központjában található a Polgármester Hivatallal szemben és a Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat szomszédságában. A több mint 100 éves épületbe 1963-ban költözött az óvoda, akkor még 3 csoporttal. A későbbi bővítéseket követően jelenleg 6 csoporttal működünk. 2010. szeptember 1-től intézményünk kilépett a névtelenség sorából és a Kincseskert óvoda elnevezést vette fel.


Gyermekeink zöme nagyigmándi, de hozzánk járnak a szomszédos kisigmándi és a környező pusztákon élő gyermekek is. Két közeli kisközség, Csém és Csép óvodája szintén hozzánk tartozik, mint telephely.

 
Óvodánk 2013-ra kivül-belül felújításra került. A korszerűsített épületben hat csoportszoba található, melyből háromban igényesen kialakított galéria, a másik háromban pedig kis játszó kuckó található.

Gyermekeink mozgásigényének kielégítéséhez és közösségi rendezvényeinknek lebonyolításához jól felszerelt tornaszobánk ad helyet. Gyermekeink egészégének megőrzése érdekében 2012-ben parajdi sókristályból sófalat és somokozót készítetett az önkormányzat.

 
Tág, nagy aszfaltos belső és füves, korszerű EU szabványnak megfelelő játékokkal felszerelt játszóudvarral rendelkezünk. A játszóudvarunk 2015-ben ovi-foci pályával gazdagodott, mely széles lehetőséget kínál gyermekeink mozgás fejlesztéséhez és különféle sportolási lehetőségekre (foci, kosárlabda, röplabda stb).

Saját főzőkonyhánk hozzájárul az egészséges táplálkozás szokásainak kialakításához és ellátja  telephelyeink óvodáit és a kisigmándi és a csémi időseket és a szákszendi óvoda étkeztetését is.

 
A Nagyigmándon hat, Csémen egy óvodai csoporttal működik óvodánk. Intézményünkben az óvodai nevelés jó tárgyi feltételek mellett folyik, a nevelőmunkát Nagyigmándon 13 óvodapedagógus és 6 szakképzett dajka végzi.

A nevelőmunka helyi nevelési program szerint folyik, melynek alapját képezi az Óvodai Nevelés Országos Alapprogramja. Nevelési felfogásunkban a gyermek legfontosabb tevékenysége a játék, ebbe ágyazódnak be az egyéb tevékenységek.

 
Óvodásaink körében évenként szűréseket végeznek szakembereink, így lehetőség van óvodánkban a beszédhibás gyermekek logopédiai ellátására, gyógytestnevelés foglakozásra és fejlesztőpedagógiai megsegítésre.

Rendszeresen szervezünk különféle programokat a szülőkkel, gyermekekkel közösen, de sok önálló rendezvényünk is van (játszóház, gyermeknap, színházlátogatás, kirándulások). Lehetőséget biztosítunk óvodásainknak hetente kétszer ovi-foci és felekezet szerinti hittan oktatásra.

A hagyományaink ápolását, a népszokásaink óvodai életbe való beépítését nagyon fontos és felelősségteljes feladatnak tartjuk. Ilyen pl. a Szent György-napi vásár, a Gergely-járás, a Márton-napi lámpás felvonulás.

 
Célunk, hogy óvodásainknak nyugodt, szeretetteljes, családias légkört biztosítsunk, amely lehetővé teszi, hogy a felnövekvő gyerekekből kiegyensúlyozott, másokat megértő és tisztelő, nyitott, segítőkész, aktív és kreatív ember váljon.

Az óvoda dolgozói


Copyright © 2015 Minden jog fenntartva.